Informatie Piercing
Algemeen
Bij een piercing wordt de huid met een naald doorboord. Daarna wordt er een ring of een staafje in aangebracht. De plaatsing van een piercing kan variëren van bijvoorbeeld de oorschelp, neusvleugel (of septum), lip, wenkbrauw, tong, tepel, etc. Volgens de wet mag je een piercing laten zetten vanaf 12 jaar met toestemming van je ouders. Een uitzondering hierop is een piercing in je oorlel (oorbellen). Wil je een piercing onder de 16 jaar dan moet een ouder/verzorger meekomen naar de studio en het toestemmings-formulier ondertekenen.
Dermal Anchor Algemeen
Dit is het laatste nieuws op piercing gebied, een dermal anchor is eigenlijk een kruising tussen een implantaat en een piercing. Het kan op veel plaatsen op het lichaam worden aangebracht. Eigenlijk kun je dit kleine titaniumsieraad zien als “opvolger” voor de surfacepiercing, daar waar de surfacepiercing gevoelig is voor uitgroei geldt dit voor een dermal anchor als veel minder gevoelig hiervoor. De dermal anchor ondervindt bijna geen druk en word zo geplaatst dat het zich onder de huid kan inkapselen waardoor het stevig vast zit. Het plaatsen van een dermal anchor gebeurt met een “puncher”, het lijkt op een holle naald waarmee een dieper gaatje in je huid wordt gemaakt. Bij het plaatsen van het sieraad komt het zogenaamde voetje dus onder je huid en de andere helft blijft zichtbaar. Dit alles is niet veel pijnlijker dan het zetten van een gewone piercing.
Oor
De oorlel kan zowel “gepierced” als “geschoten” worden. Piercen wordt gedaan met een naald, waarna er een ringetje van titanium in wordt gezet. Een gaatje schieten gebeurt door middel van een ‘’kliksysteem’’ en een knopje van chirurgisch staal. Het kraakbeen wordt ALTIJD gepierced.
Wenkbrauw
Een piercing die in de laatste jaren aardig populair is geworden. Buiten de gewone verzorging is deze piercing absoluut niet veeleisend. Wanneer je deze wil laten zetten, kun je kiezen voor een ringetje of een staafje, horizontaal of verticaal. Als je een ringetje kiest, kun je daarna altijd nog een staafje nemen en vice versa.
Bridge (Neusbrug)
Hierbij wordt het stukje huid boven je neusbrug, tussen je ogen, gepierced met een staafje
Neus
Word altijd gepierced je krijgt dan een stud (knopje) met een aangepaste achterkant of een ringetje, wat je zelf het leukst vindt.
Septum (tussenschot)
Deze piercing wordt in het stukje huid onder het kraakbeen gezet. Het is verstandig om tijdens de genezingsperiode een ringetje te dragen zodat de piercing niet scheef groeit. Hierna kun je indien gewenst, de piercing op laten rekken.
Tong
Meestal wordt deze piercing aan de bovenkant in het midden geplaatst. Aan de onderkant komt hij naast de tongriem. Als je gepierced wordt, krijg je eerst een heel lang staafje, omdat je tong kan opzwellen. Die zwelling kan drie tot vijf dagen duren. Na minimaal twee weken kan je langskomen voor eventueel een kleiner staafje.
Tepel
De tepelpiercing kan op verschillende manieren gezet worden: horizontaal, verticaal, diagonaal of in combinatie.
Navel
Een zeer populaire piercing. We zetten deze piercing met een titanium “bananabell”, een krom staafje. Je kan ook kiezen voor een ringetje. Wij piercen alleen Titanium en titanium is hypo-allergeen, dus voor iedereen geschikt.
Overige Piercings & Stretching
Ook voor stretchen van de oorlellen,‘Tunnels & Plugs’. Surface piercings en oorgaatjes laten schieten kunt u bij ons terecht. Voor meer informatie, prijzen en overige vragen kunt u contact opnemen met de shop.